Regiodeal-3.jpg
Verenigde voorbereidende bijeenkomst in Oss
1e VVB geslaagd experiment

 Op 19 februari jl. gingen bijna 100 gemeenteraadsleden en leden van de algemene besturen van waterschappen met elkaar en met bestuurders in gesprek. Op de agenda: drie nieuwe agenda’s voor de regionale samenwerking in Noordoost-Brabant. 

Datum: 19 februari 2020
Locatie: Gemeentehuis in Oss

Dat gebeurde tijdens de allereerste Verenigde Voorbereidende Bijeenkomst van Regio Noordoost Brabant. Deze VVB werd positief ontvangen.
 

Na de opening door Wobine Buijs, burgemeester van Oss en vicevoorzitter van Regio Noordoost Brabant, was er een feestelijk momentje rond de Regio Deal. Op Valentijnsdag was 10 miljoen euro aan de regio toegekend. Alle Brabantse partners van de Regio Deal ondertekenden symbolisch een Valentijnskaart gericht aan het Kabinet.
 

Vervolgens werden 13 wijzigingsvoorstellen en suggesties voor de agenda’s van Regio Noordoost Brabant en AgriFood Capital besproken. Raadsleden en leden van de algemene besturen van de waterschappen hadden deze voorafgaand aan de VVB ingediend. Na een toelichting door de indieners, een reactie van bestuursleden en van aanwezigen uit de zaal, volgde een peiling. Hierbij gaven de deelnemers aan ‘voor’ of ‘tegen’ de voorstellen te zijn.
 

De avond stond onder leiding van Jack Mikkers, voorzitter Regio Noordoost Brabant. Het was een geslaagd experiment en zeker voor herhaling vatbaar, vonden de aanwezigen!