top of page
Logo_Agri.png
Routeplanning 2019
Lees hier het reisverslag van AgriFood Capital.

 

Lees hier reisverslag van AgriFood Capital. Het reisgezelschap bestaat uit leden van de Stichting AgriFood Capital en betrokken professionals uit bedrijven en kennisinstellingen.

Incheck icon_blauw.png
HALTES Agrifood.png
CEO meeting.jpg
23 september 2019
CEO-bijeenkomst over de toekomst van AgriFood Capital

Ruim 20 directeuren van bedrijven uit Noordoost-Brabant kwamen op 27 augustus jl. in Kasteel Maurick bij elkaar voor een bijzondere editie van de AgriFood Capital’s jaarlijkse CEO bijeenkomst. 

Dit jaar was het een tussenstop van de Regioreis waarbij de directeuren van bedrijven uit de regio zich bogen over de toekomst van AgriFood Capital. De deelnemers waren afkomstig uit de sectoren agrifood, hightech, data/ICT en logistiek.

013.jpg
13 augustus 2019 
Hoe verder in 2e helft van 2019?

De bouwstenen voor de nieuwe strategische agenda zijn verzameld. De noodzaak van de innovatie-opgave voor het agrifood cluster voor Noordoost-Brabant is vastgesteld.

Wat is de opgave voor het gehele regionale economische ecosysteem en wat is de rol AgriFood Capital hierbij? Om dat helder te krijgen, worden de komende periode de volgende acties uitgevoerd:

  • interviews met relevante personen binnen en buiten de regio over de opgave van de agrifood keten, in het bijzonder over de varkensketen, eiwittransitie en verspilling;

  • interviews met relevante personen binnen en buiten de regio over het vestigingsklimaat, in het bijzonder over de kennisinfrastructuur, arbeidsmarkt, ondernemerschap, infrastructuur, wonen en marketing.

  • CEO-meeting georganiseerd (eind augustus)

De resultaten van deze activiteiten vormen samen met de bouwstenen de basis voor de strategische agenda 2020-2028. In het najaar van 2019 wordt een eerste versie aan het bestuur van de Stichting AgriFood Capital gepresenteerd.

Daarnaast wordt er een onderzoek voorbereid naar de kansen van de cross-overs tussen agrifood met high tech/ICT/data en logistiek. Dit gebeurt op advies van Buck Consultants International.

012.jpg
13 mei 2019  -  Startbijeenkomst AgriFood Capital
Stichtingsbestuur trapt reis naar nieuwe economische agenda af

Op 8 mei jl. trapte het Stichtingsbestuur van AgriFood Capital bij de Ruwenberg in Sint-Michielsgestel de reis naar de nieuwe economische speerpuntagenda voor Noordoost-Brabant af. 

In een interactieve sessie werden de eerste stappen gezet op weg naar een nieuwe Strategische Agenda 2020-2028. Hierbij waren ook verschillende ondernemers uit de regio aanwezig. 

bottom of page